Automobilio tepalas – kaip juos patikrinti?

Automobilio tepalas - kaip juos patikrinti?

Automobilio tepalas yra lyg kraujas varikliui. Jei jo nėra pakankamai, vargu ar pavyks nuvažiuoti toli. Todėl, tepalo visada turi būti pakankamas kiekis, tepalas turi būti tinkamos rūšies ir sutepti tinkamas vietas. O jei bent vienas iš išvardintų dalykų nėra įgyvendintas – rizikuojate patekti į bėdą.

Tam, kad pasiekti geriausias variklio eksplotacines savybes bei ilgaamžiškumą, reikia pirmiausia suprasti, kaip tinkamai patikrinti automobilio tepalus. Mes rekomenduojame devynis žingsnius, kurie padės suprasti į kokias smulkmenas reikia atkreipti dėmesį tikrinant automobilio tepalą.

9 žingsniai, kaip patikrinti automobilio tepalus.

1.Pastatykite automobilį ant lygaus paviršiau, kad užtikrintumėte, jog rodikliai jūsų neapgaus ir automobilio tepalas bus patikrintas teisingai. Išjunkite variklį ir palaukite 10-15 min., kol jis atvės.

Automobilių gamintojai anksčiau rekomenduodavo tikrinti tepalus varikliui pilnai atvėsus, tam, kad automobilio tepalas spėtų subėgti į karterį ir jūsų rodmenys būtų teisingi. Tačiau, dauguma gamintojų perkalibravo matuoklius, kad jie teisingai rodytų tepalo kiekį, net kai variklis yra šiltas. Rekomenduojame, pasitikrinti automobilio eksplotacijos knygutėje, ką rekomenduoja jūsų gamintojas.

2. Su išjunktu automobilio varikliu, atidarykite kapoto dangtį ir suraskite tepalo matuoklį. Dažniausiai, automobilio tepalo matuoklio antgalis būna raudonos arba orandžinės spalvų. Jei užmetus akį į variklio skyrių tepalo matuoklio nepavyksta rasti, patikrinkite automobilio instrukciją, nes keletoje naujesnių automobilio modelių automobilio tepalas ir tepalo lygis matuojamas elektroniniu būtų ir įprasto matuoklio juose nėra.

Rekomenduojame, tepalo tikrinimą paversti įpročių, kad automobilio tepalas būtų matuojamas kartą per mėnesį ar du.

3. Ištraukite automobilio tepalo matuoklį. Šiame žingsnyje pirštinių nėra privaloma dėvėti, tačiau rekomenduojame jas užsidėti jei tikrai norite apsisaugoti ir neišsitepti tepalu savo rankų. Svarbu, nepasikliaukite rodmenimis, kuriuos matote dabar. Jie nėra tikslūs, dėl to skaitykite toliau ir sekite kitus žingsnius.

4. Nuvalykite automobilio tepalo matuoklį su švariu skudurėliu ar popieriniu rankšluosčiu. Prieš tai matyti rodmenys ant matuoklio nėra tikslūs, nes automobilio tepalas gali būti apsitaškęs per visą matuoklį.

5. Įkiškite automobilio tepalo matuoklį atgal į jo angą. Įsitikinkite, kad jis įstumptas iki pat galo. Luktelkite sekundę ir jį vėl ištraukite.

6. Pažiūrėkite alyvos lygį abiejuose matuoklio pusėse. Priklausomai, kiek matuoklis buvo paniręs į automobilio tepalus matysite ar tepalo yra per mažai, pakankamai ar per daug.

Svarbu: automobilio tepalas turi būti švarus.

Variklio alyva ir tepalai užsiteršia keliais būdais, įskaitant į orą patekusias šiukšles, mažas metalines daleles atsiradusias iš paties variklio ar šalutinius produktus veikiant varikliui. Švarus tepalo filtras padeda atsikratyti šių teršalų, kad jūsų automobilio tepalas galėtų atlikti savo darbą.

7. Vizualiai patikrinkite tepalo spalvą ir konsistenciją ant matuoklio. Tai gali padėti nustatyti dabartinę tepalo būklę. Jei jūsų automobilio tepalas pasirodo juodas, klampus, šiūkšlinas, tada gali tekti keisti tepalą.

8. Iš naujo nuvalykite matuoklį ir įstatykite jį atgal į vamzdelį. Įsitikinkite, kad jis visiškai įdėtas. Uždarykite variklio gaubtą.

9. Jei jūsų alyvos patikrinimas parodė, kad tepalo yra mažai, arba jo spalva arba konsistencija keista, apsilankykite pas mus, kad galėtumėte pasikalbėti su tepalo ekspertu. Mes atliksime patikrinimą ir prireikus pakeisime automobilio tepalą.

Jūsų alyvos ir tepalų tikrinimas ir reguliarus keitimas yra pirmas dalykas, kurį privalote atlikti, kad tinkamai prižiūrėtumėte savo automobilio variklį. Pirmiausia, įsitikinkite, kad jis buvo tinkamai pakeistas tinkamu laiku. Tik tokiu būdu jūs tinkamai pasirūpinsite savo varikliu, bet taip pat galėsite būti ramus dėl sklandaus jūsų variklio veikimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *