Kokius privalumus turi sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos?

Kokius privalumus turi sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos?

Automobilio tepalai yra tiesiog automobilio tepalai, tiesa? Ir taip ir ne. Ne visi automobilio tepalai ir alyvos yra sukurtos vienodai dėl to reikia suprasti, kuo tepalai ir alyvos skiriasi vieni nuo kitų.
Dėl šiuolaikinės technologinės pažangos sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos turi daugybę privalumų, lyginant su tradiciniais analogiškais automobilio tepalais ir alyvomis. Smalsu kuo jie skiriasi? Skaitykite toliau.

Pirmiausia prisiminkime, kokią funkciją automobilio alyva ir tepalai atlieka jūsų automobilyje?
Tarp savo kolegų mėgstame sakyti:

“Tepalai ir alyva yra variklio kraujas. Tai # 1 dalykas, kuriuo turite rūpintis savo automobilyje.”

Ar žinote už kokias užduotis variklio alyva ir tepalai yra atsakingi jūsų automobilio variklyje?

  • Alyva ir tepalai sumažina trintį tarp variklio dalių ir stabdo jų nusidevėjimą.
  • Alyva ir tepalai padeda apsaugoti jūsų automobilio gyvybiškai svarbius komponentus.
  • Alyva ir tepalai kontroliuoja temperatūros svyravimus jūsų automobilio variklyje.
  • Alyva ir tepalai pagerina jūsų automobilio patikimumą, efektyvumą ir ilgaamžiškumą.

Taigi, kas yra sintetiniai tepalai ir alyva?

Daugelis žmonių painioja žodį “sintetinis” ir neteisingai supranta jo reikšmę. Nors tikslus apibrėžimas priklauso nuo to, kas jums pasakos apie sintetinius automobilio tepalus ir alyvas, tačiau ėsmė yra suprasti dvi sudedamąsias sintetinių automobilio tepalų ir alyvos dalis:
Bazinė alyva ir tepalai: sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos yra pagaminta cheminės inžinerijos būdu ir tuo skiriasi nuo tradicinė alyvos ir tepalų. Šis sintetinis cheminis procesas leidžia išgauti vienodesnės formos ir dydžio molekulės, bei tepalus ir alyvas turinčius mažiau priemaišų. Todėl tradicinė alyva ir tepalai turi daugiau priemaišų ir ne tokias tikslias charakteristikas.
Priedai alyvoje ir tepaluose: šiais laikais variklių alyvos ir tepalų formulėse yra maždaug 20% ​​priedų. Svarbu suprasti, kad tiek tradicinėse, tiek sintetinėse alyvose ir tepaluose yra naudojami priedai. Tačiau skirtumas dažniausiai yra kokybės klausimas. sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos dažnai būna su aukštos kokybės priedais, kurie apsaugo, valo ir nesuyra taip greitai, kaip keičiasi alyva.

Ar sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos yra geresni?


Jau išsiaiškinome, kad sintetinėse alyvose ir tepaluose yra mažiau priemaišų bei geresnių priedų, bet ką tai reiškia jums ir jūsų automobiliui?

Geriausios klasės sintetinė alyva gali būti:

  • Sintetinė alyva ir tepalai geriau dirba esant karštai arba šaltai temperatūrai ir atsparesnė temperatūrų pokyčiams. Tai leidžia geriau varikliui veikti šaltą dieną jį užvedant arba karštos dienos metu, kai variklis itinįkaista.
  • Sintetinė alyva ir tepalai yra ilgaamžiškesni ir atsparesni chemiškai oksiduotis ir pakeisti savo chemines savybes prie itin aukštų temperatūrų.
  • Aukštos kokybės sintetinė alyva pagerina degalų ekonomiškumą, taigi jūs galite taip sutaupyti pinigų degalams!
  • Sintetiniai tepalai sumažina variklio uždelsimą ir taip gali padidinti variklio galią tam tikrose situacijose.
  • Sintetiniai tepalai ir alyvos turi mažiau priemaišu ir tai padeda užtikrinti mažesnį susidarantį nuosedų kiekį.
  • Sintetinė alyva ir tepalai suteikia geresnę variklio apsaugą nuo nusidėvėjimo.

Ar sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos tinka visiems automobiliams?

Visos šios naudos, ​​kurias mes ką tik išvardinome, yra naudingos visiems automobiliams, tačiau visada prieš pasirinkdami variklio alyvos ir tepalų tipą pasikliaukite konkrečiomis transporto priemonės gamintojų rekomendacijomis.
sintetiniai automobilio tepalai ir alyvos kainuoja daugiau nei tradicinė alyva. Tačiau daugeliui transporto priemonių sintetinė alyva ir tepalai suteikia daugiau pranašumų ir atsiperka per ilgesnį automobilio naudojimo laiką.

Mūsų technikai yra pasirengę padėti jums pasirinkti tinkamą alyvą jūsų automobiliui atitinkančią jų poreikiams ir gamintojų rekomendacijas, nesvarbu, ar tai mūsų minėti sintetiniai tepalai ir alyvos ar tradicinės alyvos ir tepalai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *